Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

Новини

10 септември 2018

ДНЕС ЗАПОЧВА „НЕЩО СЛАДКО С ПАВЕЛ ПАВЛОВ“ ПО 24KITCHEN

Тази година септември ще е месецът на сладките изненади и красивите десерти. От този понеделник творецът сред сладкарите – Павел Павлов – ще отведе зрителите на 24KITCHEN на пътешествие в света на тартовете, тортите, макароните и още много невероятни изкушения.

 

 

В рамките на предаването „Нещо сладко с Павел Павлов“, самият Павел ще ни предаде  безценния си опит, ще ни посвети в малките, но полезни трикове за постигане на фин баланс при десертите и ще сподели кои са правилата, без които не можем да напреднем в  сладкарството. Новата българска продукция ще се излъчва по 24KITCHEN всеки ден в 14 часа и вечер от 22 часа.

Освен в предаването, зрителите ще могат да се насладят на уменията на професионалния сладкар и на живо на фестивала Mood for Food“ в Пловдив. Там шеф Павлов ще направи live демонстрация на един от любимите си десерти – „Топла шоколадова пяна с карамелен сладолед“. Събитието ще се състои на 15.09. от 17 часа на площад „Централен“, а най-запалените почитатели ще имат възможност да дегустират и да зададат въпроси на шефа. 

 

 

След събитието присъстващите ще  могат да се срещнат с изкусния сладкар в специалната шатра на 24KITCHEN, която ще е отворена за  посещения по време на целия кулинарен фестивал от 14.09. до 16.09.

Повече информация за кулинарния фестивал „Mood for Food“ можете да откриете тук: www.facebook.com/moodforfoodbg


Предлагаме и поглед към предаването със следната рецепта:

 

Хрупкав тофи карамел с шоколад

Време за приготвяне: 35 минути

Необходими продукти за 15 порции:

225 г захар

170 г масло

филирани бадеми за поръсване

300 г млечен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Сложете захарта и маслото в дълбок съд с дълга дръжка. Разтопете ги на умерен огън, при непрекъснато разбъркване. Щом започне да се образува карамел, бъркайте енергично.

2. Изсипете карамела върху силиконов килим и максимално бързо го загладете, така че да получите кора с дебелина 0.5 сантиметър. Внимавайте, карамелът е с много висока температура.

3. Поръсете отгоре с филирани бадеми и оставете карамела да се охлади. Натрошете го на големи парчета.

4. Разтопете шоколада на водна баня, така че температурата му да достигне 45 градуса. Излейте го върху гладка повърхност и го разнасяйте с шпатула, докато се охлади до 27 градуса. След това го върнете в купа и го загрейте на водна баня до 29 градуса.

5. Потопете парчетата карамел до половината в шоколада. Подредете ги върху хартия за печене, докато шоколадът стегне и сервирайте.

 

В двадесетте епизода на „Нещо сладко с Павел Павлов“ майстор-сладкарят ще сподели рецепти и кулинарни техники за приготвяне на богат набор от десерти, които ще ни впечатлят с богатство на вкусове. Сред рецептите ще има подходящи, както за начинаещи любители сладкари, така и за по-напреднали – торта от сладък картоф с мус от лайм, сладоледени близалки с шоколадова глазура, модерно тирамису, деконструиран лимонов тарт, монопорционна торта с крем от манго и огледална заливка от бял шоколад, гофрети със сладко от круши и много други.

„Перфектният десерт е баланс, който всеки сам трябва да открие.“ – съветва Павел Павлов.


FOX България FoxLife България FoxCrime България 24Kitchen България National Geographic България

Superbrands