Ние използваме кукита и други технологии, за да подобрим качеството на Вашия достъп и ползване онлайн на Сайта. С използването на Сайта Вие се съгласявате с използването на кукита съобразно предвиденото в нашата Политика относно използваните кукита.

Новини

05 октомври 2017

БЪЛГАРСКАТА ПОРЕДИЦА НА NATIONAL GEOGRAPHIC EXPLORE BULGARIA ТРЪГВА НА ОБИКОЛКА В СОФИЯ СЛЕДВАЩАТА СРЯДА

За четвърта поредна година National Geographic (NG) България, в партньорство с ОББ, ще отведе зрителите по-далеч, отвъд познатото, с поредицата „Explore Bulgaria”. Премиерата на новия четвърти сезон е в сряда, 11 октомври от 21:30 часа.

В музея на София NG показа пред премиерно на представители на медиите първия епизод.

Новият сезон е фокусиран върху различни от познатите до сега теми, развива се в нов формат и е заснет единствено в София. Шестте епизода изследват софийски тайни, разбулват популярни градски легенди и ни срещат с малко известни, но колоритни представители на съвременната градска култура в столицата.

Реализацията на проекта отново е поверена на продуцентската компания АГИТПРОП.

Тази година форматът на  ЕxploreBulgaria e различен, гледа в нова посока и търси нови, млади зрители. Надяваме се, че историите, разказани от едни от най-талантливите български документалисти ще провокират  аудиторията, както и останалите продукции на National Geographic.“- коментира предстоящата премиера Красимир Николов, изпълнителен директор на FNG. 

Софийската експедиция води журналистът Драго Симеонов. Неговото любопитство и пристрастеност към фактите ни разкриват Женски пазар,  Битака, минералните бани, Киноцентър „Бояна“ и дори Витоша по нов, изненадващ и непринудено забавен начин. Драго се среща с експерти и местни,  които споделят малко познати истории и факти от историята, градоустройството, природата и културата на града. По време на софийската експедиция Драго е поставен пред изпитания – от екипа и от хората, с които се среща, и непрекъснато подлага на тест не само представите си за София, но и границите на собствените си възможности. Различните задачи, с които се справя, дават възможност на зрителите да се потопят в преживяванията му и да открият забравени традиции и нови начини на живот на софиянци.

На пред премиерната прожекция Милена Филчева, Маркетинг Директор Балкани във FOX Networks Group, и Мила Миленова, Кънтри комуникационен мениджър на KBC Груп България, споделиха радостта си от дългогодишното партньорство между ОББ и National Geographic, свързано с мултимедийния проект, разработен ексклузивно за българския пазар. ООБ застава зад реализацията на ЕxploreBulgaria за четвърта поредна година.

Ако проектът продължи да печели доверието на нашите партньори и да вълнува аудиторията, ние сме готови да го развиваме и в следващ сезон.“ -  коментира Филчева.

Своите лични впечатления и очаквания споделиха още Драго Симеонов, режисьорите на продукцията – Борис Мисирков и Георги Богданов и драматургът Георги Тенев, сценарист на Explore Bulgaria - София. 


FOX България FoxLife България FoxCrime България 24Kitchen България National Geographic България

Superbrands